Tag : прва жена

Ви Препорачуваме Жена Магазин Магазин слајдер

Јунко Табеи, првата жена која го освоила Монт Еверест и прва жена која ги искачила седумте највисоки врвови на седум континенти

Слободен Печат
Јунко Истибаши, била родена во 1939 година, како петто од вкупно седум деца во семејство кое живеело во земјоделскиот град Михара, недалеку од Фукушима. За...