• простата

Девет прегледи што им го спасуваат животот на мажите

Мерењето на крвен притисок, холестеролот и шеќерот, вадењето на маркери за карцином на простатата, колоноскопијата и пресметувањето на индексот на телесната маса може да им го спаси животот на мажите. Ракот на дебелото црево е еден од најчестите малигни заболувања, а многу почесто ги погодува мажите отколку жените. Една од причините за тоа е што …

Девет прегледи што им го спасуваат животот на мажите Read More »