• проекција

Документарниот филм „Јанѕа“ за Блаже Конески се прикажува низ државата

Првиот долгометражен документарен филм за Блаже Конески со наслов „Јанѕа“, снимен според мотиви од „Дневник по многу години“ на Конески, од истакнатиот македонски документарист, Никола Т. Калајџиски, на 16 и 17 ноември има проекции во Струга. Документарниот филм „Јанѕа“ е подготвуван и сниман во период од три години и го следи животот и делото на …

Документарниот филм „Јанѕа“ за Блаже Конески се прикажува низ државата Read More »