• преговори

Српскиот парламент го усвои извештајот за преговорите со Косово

Пратениците во српското Собрание со 154 гласа го прифатија Извештајот на Владата за преговорите со Косово, пренесоа медиумите. Претседателот на земјата, Александар Вучиќ, во своето обраќање рече дека ќе има тешки дискусии и тешка борба за Заедницата на српски општини (ЗСО) со овластувања кои ќе бидат значајни и кои ќе влеат доверба кај граѓаните. Вчерашната …

Српскиот парламент го усвои извештајот за преговорите со Косово Read More »