• предности

Чешка и Полска продолжуваат со вакцината на „АстраЗенека“: Нејзините предности ги надминуваат ризиците

Чешка ќе продолжи со имунизација со вакцината „АстраЗенека“, иако неколку земји привремено ја прекинаа нејзината употреба, и само ќе провери дали може да се продолжи периодот меѓу првата и втората доза за да се вакцинираат повеќе луѓе, соопшти денеска чешкиот премиер Андреј Бабиш. – Го прашав министерот за здравство, Јан Блатни, за здравствените ризици. Тој ми одговори дека …

Чешка и Полска продолжуваат со вакцината на „АстраЗенека“: Нејзините предности ги надминуваат ризиците Read More »