• правда

Бугарскиот министер за правда воведува промена за укинување на државјанство за инвестиции од странски државјани

Министерството за правда на Бугарија воведува промени во Националното собрание, со што ќе се елиминира т.н „Инвестициско државјанство”. Ова на брифинг го соопшти Јанаки Стоилов – министер за правда. Според Стоилов, подготвени се два нацрт закона за поднесување, јави дописникот на МИА од Софија. Во врска со ова, тој испрати барање до ДАНС (контраразузнавање) да …

Бугарскиот министер за правда воведува промена за укинување на државјанство за инвестиции од странски државјани Read More »