• потрошувачка

Помалку огласи за работа, па Британците штедат на сѐ освен на ресторани

Трошењето на британските потрошувачи преку кредитни и дебитни картички малку се намали во текот на изминатата недела, а бројот на огласи за работни места се намали, додека резервациите за ресторани нагло се зголемија, велат неделните податоци од Канцеларијата за Националната статистика, пренесува Ројтерс. Трошењето со кредитни и дебитни картички – што се заснова на меѓубанкарските …

Помалку огласи за работа, па Британците штедат на сѐ освен на ресторани Read More »