• покачување на плати

Платите во МВР ќе пораснат за пет отсто од септември, Владата го поддржа покачувањето

На денешната владина седница се донесени повеќе одлуки, а меѓу нив, поддршка доби покачувањето на платите во Министерството за внатрешни работи за пет отсто од септември. „Владата го задолжи министерот за внатрешни работи да ги преземе сите потребни активности за реализација на покачувањето плати во МВР во висина од пет проценти, почнувајќи со платата од …

Платите во МВР ќе пораснат за пет отсто од септември, Владата го поддржа покачувањето Read More »