• починато

Нема лекарски грешки во случајот со смртта на малата Јана Христовска, утврдил Инспекторатот

Државниот санитарен и здравствен инспекторат изврши вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Клиничка болница „Д-р Трифун Пановски“ Битола, каде почина шестгодишната Јана Христовска од селото Кравари. Здравствените инспектори констатирале дека на девојчето му била дадена глукоза заедно со физиолошки раствор – но тоа не било грешка на педијатрите кои го третирале девојчето. Направен е и увид …

Нема лекарски грешки во случајот со смртта на малата Јана Христовска, утврдил Инспекторатот Read More »