• починати

Во светот над 4 милиони починати од ковид-19, Македонија и БиХ меѓу земјите со највисока стапка на смртност

Четири милиони и 163.235 луѓе починале од коронавирус во светот, додека 194 милиони и 121.850 биле заразени, објави денеска Франс прес. Бројот на официјално заразени не го одразува реалниот број на заразени, бидејќи многу земји тестираат само пациенти на кои им е потребно болничко лекување. Соединетите држави беа меѓу најтешко погодените според бројот на смртни …

Во светот над 4 милиони починати од ковид-19, Македонија и БиХ меѓу земјите со највисока стапка на смртност Read More »