Tag : пливачка федерација

Останатo Спорт

Маленко: Пливачката федерација ниту е зависна, ниту е заложник

Слободен печат
Како што вели Александар Маленко, тој ја гледа само Пливачката федерација на Северна Македонија како единствена институција легална за пливање и далечинско пливање во нашата...
Останатo Спорт

Бранувањата во пливањето продолжуваат во судските сали!

Зоран Спасоски
Бранувањата во македонското пливање продолжуваат, а битката набрзо ќе се пресели во судските сали. Александар Филипчев, претседателот на Националната пливачка федерација, во јули годинава поднесе...
Останатo Спорт

Кој одлучи дека Марко треба да плива 64 километри?

Слободен печат
И покрај тоа што не успеа во својата храбра намера, Марко доби голема поддршка и неговиот подвиг треба да служи како вистински пример. Но, секако...
Ви Препорачуваме Останатo Спорт

Неправда и скандал: Најдобрата македонска пливачка во неочекуван стрес!

Коминовски Фидан
Како што известува Пливачкиот клуб „Орион“ од Скопје на чело со првиот човек Јане Карајованов околу ваквата ситуација и скандалот кој се случи на Медитеранскиот...