• пиперки

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Фергесе, зачинет сос со сирење (РЕЦЕПТ)

Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна и рецептите што се подготвуваат на нивен специфичен начин. Супите во националната албанска кујна заземаат почесно место, особено супите од риба. Десертите се неизбежни, а пак албанските десерти се секогаш …

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Фергесе, зачинет сос со сирење (РЕЦЕПТ) Read More »