• пет лица

Во Хонгконг уапсени пет лица поради планирање на терористички активности

Полицијата во Хонгконг денеска уапси уште пет лица поради наводно планирање на терористички активности, во момент на политичка тензија во оваа поранешна британска колонија поради влијанието на централните власти во Пекинг. Четворица мажи и една жена се уапсени според законот за национална безбедност, под сомнеж дека подготвувале терористички заговор. Минатата недела полицијата уапси девет лица, …

Во Хонгконг уапсени пет лица поради планирање на терористички активности Read More »