• перу

БиХ е втора земја во светот по смртни случаи од корона на милион жители

Босна и Херцеговина стана најлошата земја по смртност од корона по милион жители во Европа. Според статистичките податоци обезбедени од Worldometers, БиХ достигна 3134 смртни случаи на милион жители, што е повеќе од Унгарија, која има 3128 смртни случаи на милион жители. Пред БиХ на светско ниво е само Перу со 5934 смртни случаи на …

БиХ е втора земја во светот по смртни случаи од корона на милион жители Read More »