• пцр тест

Анализа: Смртта од коронавирусот е ретка кај вакцинираните луѓе

Лицата кои се целосно вакцинирани имаат многу помали шанси да умрат од коронавирус отколку невакцинираните луѓе или оние кои примиле само една доза од вакцината, покажа анализата на Британското биро за статистика (ОНС). Меѓу 51.000 смртни случаи во Англија од јануари до јули оваа година, само 256 беа целосно заштитени по две дози на вакцина, …

Анализа: Смртта од коронавирусот е ретка кај вакцинираните луѓе Read More »