• пациенти

Тајланд е во пикот на епидемијата, болничките капацитети се исполнети, пациентите се лекуваат на паркинзите

Болниците во Тајланд се под голем притисок поради големиот број луѓе кои страдаат од коронавирус, а лекарите се принудени да лекуваат пациенти на паркинзите пред болниците, поради недостаток на кревети. Поради влошувањето на епидемиолошката слика, лекарите мора да ги вратат сериозно болните случаи со Ковид-19, пишува „Гардијан“. Тајланд доби пофалби за успешното реагирање на епидемијата …

Тајланд е во пикот на епидемијата, болничките капацитети се исполнети, пациентите се лекуваат на паркинзите Read More »