• папарацо

Дуа Липа ја тужат поради објава на сопствена фотографија, мора да плати вртоглава сума

Британската пејачка Дуа Липа добила тужба и тоа, бидејќи на својот инстаграм-профил објавила своја фотографија! Имено, спорната фотографија е во сопственост на еден од локалните папарацо-фотографи, поради што за користење на оваа фотографија се потребни авторски права и дозвола, кои пејачката секако ги немала. Компанијата „Интеграл имиџес“ на 6 јули покренала тужба на осум страни …

Дуа Липа ја тужат поради објава на сопствена фотографија, мора да плати вртоглава сума Read More »