• пандемијата

Пандемијата на коронавирусот ја зголеми употребата на дрога

Пандемијата на коронавирусот ја зголеми употребата на дрога и истовремено го поттикна нелегалното одгледување афион, со последици што веројатно ќе се чувствуваат „со години”, предупредија денеска Обединетите нации. „Пазарот на наркотици продолжи брзо по нарушувањето предизвикано на почетокот на пандемијата”, се вели во годишниот извештај на Канцеларијата на ООН за дрога и криминал (УНОДЦ). Авганистан, …

Пандемијата на коронавирусот ја зголеми употребата на дрога Read More »