• остеопороза

Четири симптоми на остеопороза, некои никогаш не би ги поврзале со болеста

Остеопорозата е метаболичко заболување кое предизвикува губење на коскената маса, што резултира со кршливи коски и зголемен ризик од фрактури. Тоа е една од таканаречените „невидливи“ болести, бидејќи симптомите и последиците се јавуваат кога веќе е во поодмината фаза. Се проценува дека една од три жени и еден од пет мажи постари од 50 години …

Четири симптоми на остеопороза, некои никогаш не би ги поврзале со болеста Read More »