Tag : основни училишта

Вести Скопје

Основните училишта во Општина Аеродром добија прочистувачи за воздух

Слободен печат
Прочистувачи на воздух добија речиси сите основни училишта во Општина Аеродром, информираат од Општината. Како што информира денеска Општина Аеродром, се работи за набавка на...
Вести Регион

Штрајк во хрватските основни и средни училишта

Слободен печат
Челниците во синдикатите во образовението во Хрватска по неуспешните преговори со Владата најавија од денеска почеток на штрајк во основните и средни училишта во државата....
Вести Скопје

Започна теренската вакцинација во школите во Карпош

Слободен печат
По прогласувањето на епидемија на морбили на територија на целата држава, постапувајќи по наредбата на Министерството за здравство, денеска во основните училишта во општина Карпош...
Вести Скопје

Карпош ќе ги укине бесплатните ужинки за основците?

Алек Стојковски
Родителите на децата од основните училишта „Вера Циривири-Трена“, „Јан Амос Коменски“ и „Христијан Тодоровски-Карпош“ се жалат дека и покрај тоа што треба да бидат бесплатни...