• објект

ВИДЕО: МНТ како куќа на стравот – паѓаат лустери, дупки на плафонот, протекува од сите страни

Со 1.200.000 денари добиени преку програмата за санација на објекти од културата, Министерството за култура деновиве помага да се санираат дупките во Македонскиот народен театар. Барем само дел од нив, најургентните, терасата и фоајето под неа. Ако не се среди тоа, Музите на уметностите поставени на оградата од терасата може лесно да се најдат долу …

ВИДЕО: МНТ како куќа на стравот – паѓаат лустери, дупки на плафонот, протекува од сите страни Read More »