• обединети нации

Владата на Венецуела нареди Обединетите нации за човекови права да ја напуштат државата во рок од 72 часа

Венецуелската влада побарала од персоналот на Обединетите нации за човекови права (OHCHR) да ја напуштат земјата во следните три дена, нагласувајќи дека ќе ја разгледаат соработката со организацијата на ОН. Владата на таа јужноамериканска земја соопшти дека одлучила да ги суспендира сите активности на техничкото советодавно биро на Канцеларијата на високиот комесар за човекови права …

Владата на Венецуела нареди Обединетите нации за човекови права да ја напуштат државата во рок од 72 часа Read More »