• Њујорк

Трамп ја загуби жалбата, ќе мора да сведочи пред судот во Њујорк

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп мора да сведочи пред судот во Њујорк како дел од граѓанската истрага за неговиот бизнис, одлучи денеска Апелацискиот суд. Судот го отфрли аргументот на Трамп дека треба да биде ослободен од обвиненијата бидејќи неговите одговори може да се употребат против него во паралелна кривична истрага. Четиричлениот совет на Апелацискиот оддел …

Трамп ја загуби жалбата, ќе мора да сведочи пред судот во Њујорк Read More »