• новинарство

ВИДЕО | Бачовска Недиќ: Главниот генератор на состојбата во новинарството е големата политичка поларизираност на медиумите – се тривијализираат важните општествени проблеми

Класичната теротија и класичен одговор на прашањето што е, а што не е вест како да не важи, бидејќи многу се смени таа медиумска околина. Денеска многу тешко поставуваме гранции на она што е медиум во она традиционално значење, медиум кој што може да понесе одговорност за информацијата која што ни ја дава, за точноста …

ВИДЕО | Бачовска Недиќ: Главниот генератор на состојбата во новинарството е големата политичка поларизираност на медиумите – се тривијализираат важните општествени проблеми Read More »