Tag : НОБ

Вести Култура

Мајските оперски вечери цела недела онлајн

Слободен печат
Ги одбележуваме Мајските оперски вечери годинава на поинаков начин, согласно со приликите, со надеж дека што поскоро ќе се вратиме на нашата сцена и зад...
Вести Македонија

Закани за отказ во НОБ ако се хранат мачки

Слободен печат
Директорот на Националната опера и балет (НОБ), Васо Ристов, преку соопштение на вработените и хонорарците им истакнал заканувачка порака. Тој забранил да ги хранат мачките...
Вести Култура

Одбележани 78 години од формирањето на Првиот скопски партизански одред

Слободен печат
Општина Карпош и Сојузот на борците денеска одбележаа 78 години од формирањето на Првиот скопски партизански одред. Пред спомен обележјето во Карпош 3, делегации на...