Tag : нина

Вести Економија

Ангеловска: Преку обуки и креирање вештини за успех до поголема вработеност на младите во земјава

Слободен печат
Преку обуки и креирање на вештини кај младите, до поголема вработеност на младата популација во земјава. Вклучувањето на бизнис-секторот во креирањето на тие вештини, преку...
Вести Економија

Започна двонеделната мисија на ММФ во Македонија

Слободен печат
Во следните две недели Меѓународниот монетарен фонд ќе прави дијагностичка мисија за управување со јавните финансии во земјава. Инаку ова е прва проверка во нашата...
Вести Економија

Ангеловска: Со акциски план и конкретни мерки до подобри резултати за сузбивање сива економија

Слободен печат
Преку спроведување на конкретни мерки и политики за сузбивaње на сивата економија, ќе работиме на подобрување на наплатата на приходите, како и преку инкорпорирање на...
Вести Економија

Ангеловска: Со „Смарт Македонија” до побрз економски раст

Слободен печат
Економијата е стабилна, а економскиот раст ги натфрла проекциите на Меѓународниот монетарен фонд, кои на два пати беа покачени. Раст се забележува во сите сектори,...
Вести Економија

Министерката Ангеловска на финансискиот форум „Еуромани”

Слободен печат
Mинистерката за финансии Нина Ангеловска учествува на 25. финансиски форум на Централна и Источна Европа „Еуромани”, на панел-дискусијата на министри на која ќе бидат дискутирани...
Вести Економија

Ангеловска: Клучни се инвестициите во луѓето, затоа што тие ја движат економијата и промените

Слободен печат
Од понеделник почнува расправата по дополнетиот буџет за 2020 година што беше усвоен вчера на владина седница, а во кој се вградени 12-те амандмани прифатени...
Вести Економија

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан”

Слободен печат
Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан”. Со новите модели, проектот ги таргетира и младите и повозрасните...
Вести Економија

Ангеловска: Исплатата на поврат на ДДВ кон граѓаните почна, исплатени 21 милион денари

Слободен печат
Шеснаесет илјади и 600 граѓани веќе ги добија средствата од мерката МојДДВ. На нивните сметки државата префрли околу 21 милион денари. Ова го соопшти денеска...
Вести Економија

„Отворени финансии“: Граѓаните ќе имаат увид во „Државната каса“

Војислав Мојсовски
Премиерот Зоран Заев, министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски  ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии“. Сега граѓаните и...
Вести Економија

Ангеловска: Потребни се вложувања во здравството, образованието и социјалната грижа

Слободен печат
Преку Национална стратегија за развој на човечки капитал и низа мерки, ќе се работи на долгорочно подобрување на искористувањето на човечкиот потенцијал, како и на...