• нигерија

Скандал на СП до 20 години: Капитенот на Нигерија не е пријавен фудбалер и играл фудбал само на улица!?

Скандал ја тресе ФИФА и актуелното Светското првенство за млади до 20 години кое се одржува во Аргентина. Причина за скандалот е капитенот на репрезентацијата на Нигерија Даниел Бамеји. Според официјалните податоци Бамеји кој има 17 години е пријавен како фудбалер на Јум Јум во Нигерија, но тој воопшто не бил регистриран во нигериската федерација, …

Скандал на СП до 20 години: Капитенот на Нигерија не е пријавен фудбалер и играл фудбал само на улица!? Read More »