18 C
Скопје

Tag : намали

Вести Економија

Мицкоски: За да не поскапи струјата треба да се намали маржата на универзалниот снабдувач

МИА Агенција
За да не поскапи цената на електричната енергија потребно е само да се намали маржата на универзалниот снабдувач која изнесува 11,5 отсто, изјави денеска лидерот...
Вести Економија

Германија го огранучува бројот на работни визи за Балканот?

Слободен печат
Германија е се поблиски до одлука да ги продолжи правилата за вработување нискоквалификувата работна сила од Западен Балкан. Овие правила земјата ги воведе во 2016...
Вести Економија

Работниците на преквалификација, 53 милиони работни места ќе бидат роботизирани

Aleksandar Petreski
Околу 53 милиони работни места во Европската унија ќе бидат роботизирани до 2030 година, но овој процес би можело да забрза поради пандемијата од вирусот...
Вести Економија

Најголемиот британски производител на автомобили отпушта работници

Слободен печат
Најголемиот автомобилски производител во Велика Британија „Jaguar Land Rover“ ќе мора да отпушти 1.100 работници за да може да ги преживее последиците предизвикано од пандемијата...
Вести Економија

Австрија времено го намалува ДДВ – то за рестораните и културата

Слободен печат
Aвстрија планира да го намали данокот на додадена вредност за рестораните и културата на пет проценти, со што би им се помогнало на овие сектори...
Вести Економија

Град Скопје ги намали износите за фирмарина за 2020 година

Слободен печат
Град Скопје ги известуваме сите обврзници дека е извршена целосна системска корекција на решенијата за фирмарина за 2020 година по намалени износи, а кои се...
Некатегоризирано

Град Скопје ги намали таксите за комуналии на фирмите

Слободен печат
Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020...
Скопје

Град Скопје ја намали фирмарината

Советот на Град Скопје донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје почнувајќи од 1 јануари 2020...