• митко билјаноски

Полковникот Колт и шерифот Маск

Господ ги создал луѓето различни. Семјуел Колт ги изедначил! Ова е до денешен ден најцитираната порака од американскиот иноватор, индустријалист и претприемач од раниот 19 век, кој починал како своевремено еден од најбогатите луѓе на планетата. Неговиот револвер бил рекламиран како доверливо оружје, лесен за користење и со пристапна цена, кој и на физички нејаките …

Полковникот Колт и шерифот Маск Read More »