• министерство за образование и наука

ВИДЕО | Јанакиеска: Од оваа година учениците ќе добиваат за 60% повисоки стипендии

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсот за ученички стипендии за учебната 2021/2022 година. Од оваа година на сила стапува одлуката за зголемување на месечните износи за 60 отсто во одредени категории. За потребната документација и роковите кои мора да се запазат во Утрински брифинг гостинка беше Евгенија Јанакиеска, службеник за млади …

ВИДЕО | Јанакиеска: Од оваа година учениците ќе добиваат за 60% повисоки стипендии Read More »