• Министерство за култура

Примопредавање јапонска донација за поддршка на Националната опера и балет

Во фоајето на Националната опера и балет денеска напладне ќе биде примопредадена донација од грант на владата на Јапонија за поддршка на културата – Проект за подобрување на музичките инструменти, опрема за озвучување и осветлување за Националната опера и балет. Донацијата се реализира во соработка со Јапонската организација за меѓународна соработка (JICA) во рамки на …

Примопредавање јапонска донација за поддршка на Националната опера и балет Read More »