Tag : месечно

Вести Економија

Пад на цените на индустриските производи на месечно ниво

Слободен печат
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2 ...
Вести Економија

Индустриското производство вележи рекорден пад од 27 отсто во мај годинава

Слободен печат
Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година, во однос...
Вести Економија

Пад на цените на индустриските производи на месечно ниво

Слободен печат
Производителите на индустриски производи во март ги намалиле цените на своите производи за 1,4 отсто, но нагодишно ниво се забележува раст на истите за 0,3...
Еспресо Шоу биз

Инфлуенсерка заработува 300 долари месечно, но овој дел од работата и е одвратен! (ФОТО)

Слободен печат
Бразилката Наталиа Гарибото (26) којa на Инстаграм ја следат над 1.6 милиони луѓе, тврди дека нејзината работа, без оглед на тоа што заработува многу, може...
Вести Економија

Регион: Eве каде минималецот е најмал

Слободен печат
Најниска минимална плата меѓу земјите во регионот земаат вработените во нашата земја, само 203 евра. Според последните достапни податоци, минималецот во Босна и Херцеговина е...