• менопауза

Ве мачат валунзи, жештини? Еве како да си помогнете

На крајот на репродуктивниот период, кога постепено изумира функцијата на јајчниците, секоја жена околу 50-тата година од животот влегува во менопауза. Промените кои се случуваат во телото може да бидат благи, но и многу бурни и значајно да влијаат на квалитетот на животот. Некои од тегобите, како што се валунзите, урогениталната атрофија, губитокот на коскената …

Ве мачат валунзи, жештини? Еве како да си помогнете Read More »