• матуранти

Од понеделник матурантите ќе ги добиваат дипломите и свидетелствата

Свидетелствата за матурантите и за деветтоодделенците, на кои им се потребни документи за упис во средно училиште, односно на факултет, веќе се доставени до училиштата, додека сите други печатената потврда за постигнатиот успех ќе ја добијат најдоцна до 31 август, кога се закажани уписите на факултетите во земјава.   Ова е одговорот на надлежните по …

Од понеделник матурантите ќе ги добиваат дипломите и свидетелствата Read More »