• матура

Наумовскa: Матурата се реализираше успешно, средната оценка по двата екстерни предмети е повисока од онаа во 2019 година

Директорката на државниот испитен центар, Елизабета Наумовска, ги соопшти резултатите од државната матура по двата екстерни предмети, кои матурантите ги полагаа минатиот месец. – Помина уште една учебна година во која матурантите и другите ученици работеа во вонредни услови, па и покрај реакциите и несогласувањата успеавме заедно со помош на Владата да изнајдеме заеднички прифатливи …

Наумовскa: Матурата се реализираше успешно, средната оценка по двата екстерни предмети е повисока од онаа во 2019 година Read More »