• масовна гробница

Во Украина откриена масовна гробница со повеќе од 5.000 тела

Во близина на аеродромот во Одеса, Украина, во повеќе од 20 масовни гробници беа пронајдени коски на меѓу 5.000 и 8.000 луѓе. Сергеј Гуцалиук, раководител на регионалниот огранок на Националниот институт за историја, верува дека тие биле погубени во 1930-тите години од злогласната сталинска тајна полициска единица, претходник на КГБ од доцното советско време. Гуцалиук …

Во Украина откриена масовна гробница со повеќе од 5.000 тела Read More »