16 C
Скопје

Tag : мали и средни претпријатија

Вести Економија Слајдер

ВИДЕО | Најголем дел од апликантите на повикот на ФИТР се компании кои првпат конкурираат, разговор со Тања Илијевска

Слободен печат
На повикот за грантови за технолошки развој што го објави Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), најголем дел се компании кои првпат конкурираат. Од...
Вести Регион

Малите и средни бизниси можат вирусот на кризата да го пренесат на банките

Марија Мирјачиќ/Вијести
Недостаток на промет, ранливост на деловните партнери кои не можат да работат непречено, пад на побарувачката за производи или услуги, нарушување на епидемиолошките мерки се...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Пандемија: Невидливиот бран „збриша“ цели сектори

Соња Кириџиевска
Пандемијата ги „фрли на колена“, малите и средни претпријатија (МСП) во Северна Македонија. И без официјалните податоци од државните институции, добрите познавачи на состојбите во овој сектор,...