• локал

Турист одбил да плати 580 евра за кафе во Будимпешта, сопственичката на локалот уапсена

Унгарската полиција спроведува решителна акција против алчните сопственици на угостителски објекти кои „ограбуваат“ туристи, наплаќајќи им по вртоглави цени. Во паб во центарот на градот келнерите биле уапсени на дело кога германски турист одбил да плати 210.000 форинти (околу 580 евра) и кому поради тоа дури и му се заканувале. Полицијата ги уапсила и сопственичката …

Турист одбил да плати 580 евра за кафе во Будимпешта, сопственичката на локалот уапсена Read More »