Тајните мејлови на Харадинај и неконвенционалниот начин на лобирање кај високите претставници на САД

Минатиот декември, Вашингтон со неверување го дочека сознанието дека премиерот на Косово Рамуш Харадинај, ангажирал лобисти кои се обидувале преку официјални канали да договорат негови средби со високи американски претставници, пишува „Лајми.нет“. Мејловите кои Националниот совет за безбедност ги добил од кабинетот на Харадинај и компанијата на која и платил за да лобира за него. …

Тајните мејлови на Харадинај и неконвенционалниот начин на лобирање кај високите претставници на САД Read More »