• Лидерска

Техничката со премиер од ДУИ и со министри од ВМРО-ДПМНЕ

Премиер Албанец од ДУИ нема да биде пречка ВМРО-ДПМНЕ да номинира свои министри во техничката влада што треба да се формира кон крајот на јануари, односно 100 дена пред изборите, иако лидерот на опозициската партија Христијан Мицкоски на маса на лидерската ќе го стави барањето за укинување на „пржинската влада“. Се очекува лидерите на парламентарните …

Техничката со премиер од ДУИ и со министри од ВМРО-ДПМНЕ Read More »