• лгбти

20 истополови парови во Црна Гора чекале на матичар откако законот за брак стапил во сила

Од денес, претставниците на ЛГБТИ заедницата во Црна Гора можат официјално да склучуваат бракови на матичар, пренесува „Radio i Televizija Crne Gore“. Законот за животно партнерство на лица од ист пол стапил на сила денес, кој им овозможува на истополовите партнери да добијат легална потврда за партнерство откако ќе го кажат судбоносното „да“. Сепак, тие …

20 истополови парови во Црна Гора чекале на матичар откако законот за брак стапил во сила Read More »