• курти

Курти: Косово следната година ќе поднесе барање за членство во ЕУ

Косовскиот премиер Албин Курти најави дека Косово следната година ќе поднесе барање за членство во Европската унија. „Оваа година, согласно внатрешните реформи во реализацијата на перспективата за членство во ЕУ, најавуваме дека следната година Косово ќе поднесе барање за членство во Унијата“, рече Курти, а пренесува „Кљан Косова“. Што се однесува до Министерството за надворешни …

Курти: Косово следната година ќе поднесе барање за членство во ЕУ Read More »