• критики

Путин: Соединетите држави постигнаа една голема „нула“ во Авганистан за 20 години

Рускиот претседател Владимир Путин денеска го критикуваше американското воено и постовоено ангажирање во Авганистан, обвинувајќи ги САД дека резултатот на нивното 20-годишно присуство во земјата е една голема „нула“. „20 години, американската војска во Авганистан се обидува да ги цивилизира луѓето што живеат таму, да им ги воведе сопствените норми и стандарди на живеење во …

Путин: Соединетите држави постигнаа една голема „нула“ во Авганистан за 20 години Read More »