• крипто

За едни виртуелните валути се лоша илузија, за други тие се иднината

Академската јавност има различни видувања за идејата на ВМРО-ДПМНЕ да се официјализираат криптовалутите, за што веќе е изготвен и предлог-закон. Додека партијата убедува дека од вакво законско решение корист би имале и граѓаните и фирмите што тргуваат со странство, ставовите на експертите се движат од тоа дека виртуелните валути се лоша илузија до изјави дека …

За едни виртуелните валути се лоша илузија, за други тие се иднината Read More »