• костал

Мизо: Тешко се наоѓаат работници за Костал, луѓето се статични и сите сакаат да работат во Скопје

Менаџерот на Костал, Виктор Мизо во денешното гостување во Утрински брифинг ги анализира економските трендови во државава. -Видовме дека во првиот квартал од годинава имавме намален БДП во споредба со првиот квартал од мината година кога веќе почнаа да се чувствуваат резултатите на намалување на обемот на работа, што значи и минатиот квартал, не беше …

Мизо: Тешко се наоѓаат работници за Костал, луѓето се статични и сите сакаат да работат во Скопје Read More »