• кора

Не ја фрлајте: Кората од портокал е природен извор на минерали и витамини

Портокалот е цитрусен плод што има вкусни, слатко-киселкасти плодови богати со витамин Ц. Најчесто ја јадете средината, а кората ја фрлате без притоа да знаете дека и таа е корисна. Кората од портокал е ценета поради високиот процент на масти, минерали, витамини, стероли и вода. Во неа има многу железо, калиум, магнезиум, натриум, селен, фосфор, …

Не ја фрлајте: Кората од портокал е природен извор на минерали и витамини Read More »