• концерт

„Парусион Груп“ најавуваат концерт во Штип: Единствена можност за уживање во традиционалните македонски ритми, но со современ звук

Македонскиот џез-состав „Парусион груп“ (Parussion group), на 7 октомври, сабота во 21 часот, во „Дом на млади“ во Штип, најавуваат уште еден концерт за вистинските љубители на квалитетниот модерен звук. Како инструменталисти учествуваат врвните уметници Џоле Грујоски – гитара, Сале Икономов – бас, Александар Никодиновски – пијано, Петар Христов – сопран саксофон и Михаил Парушев …

„Парусион Груп“ најавуваат концерт во Штип: Единствена можност за уживање во традиционалните македонски ритми, но со современ звук Read More »