• комисија за заразни болести

ВИДЕО | Д-р Петличковски смирува: Нема место за паника, досега нема потврден случај на сојот на коронавирусот „кракен”

Нема место за паника, досега во државава нема потврден случај на сојот на коронавирусот „кракен”, изјави Александар Петличковски, претседател на Комисијата за заразни болести. Сѐ уште нема регистрирано кај нас, бидејќи последното секвенционирање на позитивните примероци на ковид е направено на 5 декември и во таа рунда на секвенционирање, не е откриен овој сој, „кракен”. …

ВИДЕО | Д-р Петличковски смирува: Нема место за паника, досега нема потврден случај на сојот на коронавирусот „кракен” Read More »