• климатски промени

Средба на Џонсон и Бајден во САД, главна тема: Климатските промени

Американскиот претседател Џо Бајден и британскиот премиер Борис Џонсон разговараа за опасностите од климатските промени на состанокот при посетата на Џонсон во САД, со цел да се истакне американско-британската алијанса, и се пошегуваа за радостите од патувањето со воз, пренесува Би-Би-Си. Бајден му соопшти на Џонсон, кој беше загрижен дека неговиот топол однос со поранешниот …

Средба на Џонсон и Бајден во САД, главна тема: Климатските промени Read More »