• карикатури

ФОТО | Највлијателните политички карикатури кои ја променија историјата

На денешен ден се прославуваат карикатуристите – уметници кои со бои и мастило војуваат против структурите на моќ и општоприфатените „авторитети“. Карикатурата, иако често врамена како несериозен медиум, ја има моќта да инспирира, трансформира и секако да забавува. Политичката карикатура разоткрива, пресоздава и најважно, претставува дестилиран и лесно достапен заклучок на тековните настани. Ова е …

ФОТО | Највлијателните политички карикатури кои ја променија историјата Read More »